Schrijven voor Imme

Op de bewonersavond boden Bart Blijerveld en Marij Nielen de bewoners hulp bij het schrijven van een tekst bij één van de episodes uit IMME aan. Bekijk hier de brief naar de bewoners van de J.P. Coenstraat.

 

Bewonersavond 18 december 2008

De overvloedig gedekte tafel met een door Marij Nielen gemaakte Indonesisch diner, als start van de avond over J.P. Coen. Veel vegetarisch eten, maar ook Rendang, bahasa (Indonesisch) voor rundvlees, dit keer gemaakt van paardenvlees van de paardenslager aan de Kanaalstraat
De opkomst is erg groot. Marij werkt al lang in de wijk, de buren kennen haar, haar werk en nu ook haar kookkunst, en elkaar.

Marij Nielen legt uit dat Gado Gado altijd een groentemengsel is van groenten uit het seizoen. Het is 18 december, dus we eten onderandere boerenkool met pindasaus.

In de woonkamer van Marij Nielen vinden de bewoners een plekje om te eten en elkaar te spreken.
Jos Wibisono, journalist, kiest er voor J.P. Coen te laten zien door het verhaal van Saartje en Pieter te vertellen. “Kunt u zich voorstellen, hoe wreed een heerser kan zijn, als hij zijn eigen (stief)dochter publiekelijk laat geselen?”
Marij Nielen en Sylvia Volkert (bibliotheek Utrecht) vertellen als de afwas is gedaan over het project “Imme”.
Er zijn 12 schilderijen, episodes, in het verhaal van Imme. Alle bezoekers kiezen er 1 uit.

Aan de bezoekers wordt gevraagd een korte tekst te schrijven over waar de gekozen episode over gaat. In april 2009 gaat Marije met de schilderijen en de teksten naar Jakarta. Daar zullen inwoners van Jakarta ook teksten bij dezelfde schilderijen maken. Bart Bleijerveld, Marij Nielen en Sylvia Volkert bieden aan een schrijfmiddag te organiseren.

 

Uitnodiging bewonersavond

Flyer JP COen StraatDonderdag 18 december, 18.00 uur tot 22.00 uur, J.P. Coenstraat 31.

U bent van harte uitgenodigd in Indonesische sferen kennis te maken met Jan Pieterszoon Coen, het werk van Marij Nielen, het koloniale verleden van Nederland, en... de (mede) bewoners.

Loop binnen!

18.00 - 19.00 Welkom en Indonesisch diner
19.00 - 19.15 Introductie Straatgewijs door Bart Bleijerveld van Het Wilde Westen
19.15 - 19.45 De kunstenaar aan het woord 'IMME' door Marij Nielen
19.45 - 20.15 Muzikaal intermezzo met koffie muziekopnames uit Indonesië
20.15 - 21.30 Verleden, heden en toekomst door Jos Wibisono
21.30 - 22.00 Bewoners inbreng, uitzoeken van een ansichtkaart van een schilderij over 'Imme', workshop info, vragen, ideeën en inspiratie